Flokkens aktivitetslogg

Oppstartsmøte for småspeidere

Loggført av Alf Johan

Seks speidere og to ledere møtte opp til årets første småspeidermøte ved speiderlokalet kl. 18. Vi trasket opp til Skomakerdiket. Det var en trolsk stemning i den mørke skogen, og tåken ble tettere etterhvert som vi nærmet oss vannet. Det lå tynn is på Skomakerdiket, ingen ting å teste skøytene på.

Espen viste hvordan vi lager pagodebål, og alle fikk legge ved på bålet. Vi benyttet avispapir og stearinlys til å få fyr i bålet, og det flammet raskt opp et stort og varmende bål. Det var tid for å lage grillspyd, og deretter grille så mye som man hadde lyst på (vi hadde mer enn rikelig.) Vi erfarte at grilling ikke er ideelt med starinlys i bålet. Pølsene fikk sot på seg som måtte tørkes av. Til dessert ble det grilling av marshmallows.

Vi slukket bålet med snø, og gikk i raskt tempo ned til ventende foreldre som vi møtte ved lokalet kl. 20.

Småspeidermøte 25. september 2014

Loggført av Alf Johan

11 småspeidere møtte opp ved speiderlokalet i lett regn denne høstkvelden. Tre foreldre ble med på turen, i tillegg til undertegnede. Kveldens må var at alle skulle padle kano på Skomakerdiket. Vi gikk raskt oppover mot Radiostasjonen, der vi låste oss inn i skuret og hentet årer og redningsvester. Da vi ankom Skomakerdiket hadde det sluttet å regne, og vi gikk gjennom sikkerhet i kano og padleteknikk. Deretter sjøsatte vi 7 kanoer, med to speidere i hver kano. En av foreldrene ble stående igjen på land. Det ble ca. 45 minutter effektiv padletid, hvilket var helt passelig. Denne gangen ble det bare fripadling, slik at speiderne fikk prøve seg frem med forskjellige teknikker og bli vant til hvordan kanoene reagerte.

På vei tilbake til speiderlokalet øvde vi på ulveropet, og etter 4-5 ganger med stigende volum begynte det å sitte. Vi nådde speiderlokalet og ventende foreldre kl. 20, bare litt våtere enn da vi startet møtet.

Småspeidermøte 10. april 2014

Loggført av Alf Johan

Etter en lag dag med regn hadde det endelig blitt opplett, da 19 speidere, to ledere og tre foreldrehjelpere møtte opp på Starefossen i det skiftende vårværet. 

I dag skulle vi padle kano, og første stopp var barnehagen "Radiostasjonen" på Fløyen der vi låste oss inn i boden og hentet ut årer og redningsvester. Alf Johan innledet der med å instruere om grunnleggende padleteknikk. Så gikk vi opp til Skomakerdiket, og sjøsatte 8 kanoer. 

Det så ut som om alle hadde fulgt godt med på instruksjonen, for samtlige speiderkanoer klarte seg godt på vannet. Etter en periode med fripadling hadde vi stafett, med to kanoer, 5 speidere og en voksen på hvert lag.

Vi rakk ca. 1 time med padling, deretter måtte kanoene settes på plass i stativet, og årer og vester returneres til skuret. Samtlige kom trygt ned til Starefossen kl. 20.05. Alle var enige om at padling er gøy, og gleder seg til pinseleiren!

Småspeidermøte 13. mars 2014

Loggført av Harald

Besøk på brannstasjonen

På speidermøte med flokken torsdag 13.03.2014 var 24 speidere og 3 voksne på besøk på Hovedbrannstasjonen. Først så vi en spennende film om brannvesenet og fikk se hvordan en virkelig brann blir slokket. Så fikk alle slokke brann i et brennende fat ved hjelp av en ordentlig brannslange. Deretter fikk vi en grundig omvisning inne der brannbilene stod. Alle oppførte seg eksemplarisk og stilte mange interessante spørsmål. Og alle kunne etter hvert nummeret vi skal ringe ved brann: 110!

Småspeidermøte 13. februar 2014

Loggført av Espen

Førstehjelp ved Skomakerdiket

FØRSTEHJELP VED SKOMAKERDIKET

10 småspeidere møtte opp til dyst. Det ble en kald tur preget av sludd og vind.

Vi gikk til gapahuken ved Skomakerdiket for å finne litt ly for været.

Vi hadde tatt med litt fruktsuppe til å varme oss på. Dette kom godt med da en av Småspeiderne tråkket uti vannet. Våte sokker ble tatt av og skoene ble foret med tørt avispapir. Vi tok i den anledning en liten leksjon i påkledning og viktigheten av å holde seg tørr og varm når man er på tur.

Vi tente opp bål ved gapahuken som vi kunne varme oss på og gikk samtidig igang med førstehjelpsopplæringen. Vi tok for oss huskeregelen "BLÅST" som også brukes av alt beredskapspersonell. Dette er noe de skal øve på hjemme.

Bevissthet, Luftveier, Åndedrett, Sirkulasjon,Temperatur (Transport)

Vi demonstrerte "stabilt sideleie" og "Hjerte-Lunge-Redning" (HLR) samt at vi gjennomgikk innholdet i en typisk førstehjelpspose. Vi snakket litt om forbinding og hvordan man kunne bruke speiderskjerfet på forskjellige måter.

Dette temaet vil bli gjentatt over flere møter utover i sesongen hvorav vi også skal øve oss på "Annedukker"

Turen hjem igjen gikk radig på det glatte underlaget og alle var vel nede igjen på Starefossen kl. 20:00 til ventende foreldre.

Småspeidermøte 16. januar 2014

Loggført av Espen

Buldring på Kalfaret

KLATRING I BULDREHALLEN PÅ KALFARET

Dette småspeidermøtet var avsatt for klatring/buldring i Bergen Klatreklubb sin nye buldrehall i Bryggeriet på Kalfaret.

12 Småspeidere møtte opp til det vi for mange trodde var nye erfaringer. Det viste seg ved håndsopprekking at samtlige hadde klatret før.

Vi delte gruppen i tre. Hvorav en tredjedel om gangen gjennomgikk tau, kalk, klatresele, kameratsjekk og innbinding i klatresele med dobbel åttetallsknute. Så godt som alle fikk dette til i løpet av instruksjonen. Vi hadde med klatretau til alle slik at de fikk trene med sitt eget tau. Enkel og dobbel åttetallsknute er obligatoriske knuter i forbindelse med videre klatring. Disse kan de godt trene på hjemme.

De to andre gruppene fikk buldre i hallen. Det er et eget rom for de minste. En og en av de som hadde lyst å prøve seg fikk buldre med en voksen i den store hallen. Det virket som at dette var en populær aktivitet og vi vil prøve å få til et klatremøte i vegg med tau ved en senere anledning.

Alle gode ting tar en gang slutt og i dette tilfellet ble det avsluttet med tilfredshet kl. 20:00. Kveldsmaten venter. 

På gjensyn neste torsdag.

Småspeidermøte, oppstart 9. januar 2014

Loggført av Espen

Oppstartsmøte 2014

OPPSTARTSMØTE MED BÅLKOS VED SKOMAKERDIKET

Første møtet etter nyttår talte vi 15 småspeidere på tur til Skomakerdiket. Vi gikk opp i kjent stil med god spredning i feltet. Men det var ikke mye som skilte da vi kom frem.

Det var nydelig vintervær denne kvelden og noen få stjernetegn gjorde seg til kjenne for oss i vintermørket.

Når vi kom frem til bålplassen bak Skomakerdiket skilte vi ut de som ikke har tatt knivmerket og gjennomgikk grundig opplæring med dem. De vil bli eksaminert på et senere møte og merker blir delt ut på Pinseleiren. De andre gikk igang med opptenning av bål og spikking av grillspyd.

Vi grillet pølser og pinnebrød. Lomper, ketchup og sennep hadde vi til overs fra juleavslutningen som ikke ble noe av. Til dessert ble det grillet Marshmellows.

Vi fikk servert dem noen tips i forhold til bålvett, brannteori og utrygg is. Det var til og med klart nok til at vi fikk forklart hvordan vi skal lokalisere polarstjernen ved hjelp av Karlsvognen.

Tiden gikk som vanlig alt for fort og returen til speiderlokalet var ikke helt etter eget indre ønske for noen av oss.

Vel møtt neste torsdag.

<< Nyere logger

Side 1 av 19

Eldre logger >>

   

Ukens spørsmål

Følger du med på 18. Bergen sin facebook-side?

Ja, selvsagt!:
Nei, jeg fått all informasjon fra mamma og pappa:
Hva er facebook?:
Antall stemmer: 1 | Tidligere avstemninger
 

Nytt på 18bergen.org:

13. sep.: Alf Johan skrev nyheten Speiderhøsten er i gang!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Kanomøte
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Terminliste høst 2021
1. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Oppstartsmøte
Flere oppdateringer på Aktivitet-siden.
Vis siste kommentarer.
 

Hvem er her nå?

Akkurat nå er det 9 gjester her. Mer info