Flokkens aktivitetslogg

Skrevet av

12.4.13 - 13.4.13

Overnattingstur småspeidere

19 speidere, 2 foreldrehjelpere og 3 ledere (Henrik, Jac og Alf Johan) møttes utenfor speiderlokalet fredag ettermiddag kl. 1730. Det var sol og kaldt som det hadde vært i stort sett hele mars og april. Formålet med turen var at speiderne skulle få erfaring med overnatting i lavvo før pinseleiren, samt at vi hadde en god del å lære oss før vårmanøveren.

Etter en kort introduksjon begynte vi å gå. Vi hadde en god del mer i sekkene denne gangen enn vanlig, fordi vi denne gangen skulle overnatte på turen. Vi var forberedt på minusgrader, og mange fant derfor ut at det ble litt for varmt innenfor genseren da vi begynte å traske oppover.

Målet for turen var hytten Heimtun på Fløyen/Knatten. Etter ankomst begynte vi straks å sette opp de tre lavvoene. Deretter ble middagen laget og fortært. I dag var det meksikansk gryte med kjøttdeig og ris som sto på menyen. Ellers brukte småspeiderne tiden før og etter middag til å utforske området rundt hytten.

Det ble en kald natt for enkelte. Temperaturen var nede i ca 2 minusgrader. Selv om de fleste sov i telt, var det noen som sov i selvlaget gapahuk og under åpen himmel. Det ble kollektiv oppvåkning kl. 06. Etter frokost fikk småspeiderne stifte kjenskap med pioner - bygge med stokker og surretau. Noen bygget gapahuk med både latrine og slengdisse.

Så var det rundløype med 4 poster: Pioner (lage båre), førstehjelp, knuter og naturkjennskap. Ferdighetene måtte øves opp, og lærelysten var på topp. Senere lekte vi "Gi et lite vink" før retur til speiderlokalet kl. 15.30.

Alle var enige om at det hadde vært en fin og lærerik minileir, som lover godt for fortsettelsen!

Forrige logg   Neste logg

Kommentarer:

Ingen kommentarer
   

Ukens spørsmål

Følger du med på 18. Bergen sin facebook-side?

Ja, selvsagt!:
Nei, jeg fått all informasjon fra mamma og pappa:
Hva er facebook?:
Antall stemmer: 1 | Tidligere avstemninger
 

Nytt på 18bergen.org:

3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Kanomøte
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Terminliste høst 2021
1. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Oppstartsmøte
29. aug.: Alf Johan skrev nyheten Oppstartsmøte
Flere oppdateringer på Aktivitet-siden.
Vis siste kommentarer.
 

Hvem er her nå?

Akkurat nå er det 5 gjester her. Mer info