Gruppens struktur

18. Bergen er bygget opp i en gruppestruktur.

Flokken / småspeideren er en enhet for 3. og 4. klassinger. Denne ledes av erfarne speiderledere og foreldre. Av praktiske årsaker kan flokken deles opp i kull. Hver "småspeiderfamilie" har ansvar for å stille med en foreldrehjelper til minst to møter hvert halvår. I tillegg har vi konstant behov for flere ledere. Dersom du vil delta som leder, send mail herfra.

Patruljen er en enhet med speidere i alderen 10-16 år. Som regel er det 8 eller færre medlemmer i patruljen for at det skal bli godt samhold i den. Patruljen ledes av en patruljefører og en patruljeassistent, som skal være erfarne speidere i ungdomsskolealder. Patruljen har møte en gang i uken og oppfordres til å gjennomføre egne patuljeturer.

Troppen består av alle patruljene og ledes av en troppsleder med troppsassistenter. Hele troppen har møter omtrent en gang i måneden. I tillegg arrangeres det et par troppsturer i løpet av året. Troppsledelsen har også ansvaret for å drive en førerpatrulje, som består av troppens patruljeførere og assistenter.

Roverlaget er for de eldste speiderne. Det vanligste er å begynne i roverlaget når man går ut av patrulje ved fylte 17 år. Roverlaget har egne aktiviteter og hjelper også til på troppsturer og med oppgaver i troppen og gruppen.

I tillegg har gruppen et motivert og aktivt foreldrelag, som gjør en stor innsats for å forbedre de fysiske rammene rundt speiderarbeidet. Dette består bl.a. i å gjennomføre inntektsbringende tiltak, organisere dugnader på speiderlokalet, hjelpe til med anskaffelser og vedlikehold av utstyr og innbo, samt evt. bidra ved spesielle arrangementer. 

 

Gruppens struktur

Sist oppdatert den 16. januar 2012 av Alf Johan
   

Ukens spørsmål

Følger du med på 18. Bergen sin facebook-side?

Ja, selvsagt!:
Nei, jeg fått all informasjon fra mamma og pappa:
Hva er facebook?:
Antall stemmer: 1 | Tidligere avstemninger
 

Nytt på 18bergen.org:

13. sep.: Alf Johan skrev nyheten Speiderhøsten er i gang!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Kanomøte
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Terminliste høst 2021
1. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Oppstartsmøte
Flere oppdateringer på Aktivitet-siden.
Vis siste kommentarer.
 

Hvem er her nå?

Akkurat nå er det 9 gjester her. Mer info