Ørns aktivitetslogg

Skrevet av

19.9.08 - 21.9.08

Patruljetur til Totland med Hjort fra 1. Fjøsanger

Fredag 19. september reiste Ørn/Bever patruljen til Totland sammen med Hjort fra 1. Fjosanger.

Fredag 16. september kl 17:16 dro 2 biler med alle medlemmene til Ørn/Bever til Nesstun bussterminal. Der møtte de Hjort fra 1. Fjøsanger. Sammen dro de to patruljene med Totland bussen. Til Alexanders store lettelse slapp alle å betale for bussturen, siden bilett maskinen var ødelagt. For Alexander hadde glemt å si ifra at alle skulle ta med seg busspenger. Bussturen gikk veldig fint, selv om bussen kjørte både fremover og bakover i perioder.

Vell fremme på busstoppet begynte den lange turen mot Totlands hyttten. Jentene fra Hjort var utrolig spreke og løp langt forann gutta fra ørn, eller kanskje var det pågrunn av guttelus? Uansett, begge patruljene kom frem til hytten tørr og glad. Janne serverte tomatsuppe til alle, og i mens den ble laget, løp Alexander rundt med poster til neste dag. I løpet av kort tid var begge patruljene i sengene sine, utenom Janne og Alexander som planlagte morgendagen.

Kveldens høyde punkt for Alexander var å banke på Jegerhytten (nabohytten) der noen vettskremte ungdommer tilsutt åpnet døren etter en lang samtale med døren lukket. Grunnen til dette styret, var at Alexander ville bare informere at det ville henge en oppgave utenfor hyttedøren som de ikke måtte fjerne. Det er ikke akkurat så mange som banker på hyttedører midt på natten på Totland, så vi sympatiserer med gjestene på jegerhytten.

Dag 2

Dagen begynte med at alle skulle få sove lenge, helt til kl 09:00, siden det trodde Janne og Alexander ville gjøre alle glade. Der to de ganske feil, siden det endte med at alle stod opp kl 08:00 utenom "lederne" som sov etter programmet. Frokost ble dekket og alle ble orientert om at denne flotte lørdagen kom til å bli aktivitets dagen, full av gøyale oppgaver og leker. De patruljene ble også blandet inn i to nye patruljer, slik at fremtidige peffer og asser fikk øvet seg. Alle oppgavene vil gi poeng og det vil tilslutt være en vinner patrule.

Den første "posten" som stod på programmet var førstehjelp. Der det var to oppgaver. Den ene var diverse førstehjelpsspørsmål som skulle svares på, mens den andre oppgaven var å lage en båre på 30 min. Bårene skulle så bli brukt i et båre løp. Der det var om å gjøre å løpe flest runder rundt hytten på 3 minutter. Dette ble en svært gøyal og dramatisk hendelse. Lederene ble mektig imponert over deltakernes innsats.

Alle var ganske sliten og da var det greit å leke islandsk bomhjemsel, ørns spesialitet nr. 1!

Neste oppgave var å lage pil og bue, som skulle senere brukes i konkurannse. Etter 1 time var begge patruljene klare med hver sin bue og tre perfekte piler. Den ene patruljen satset mer på design mens den andre patruljen satset på kraft og vant suverent.

Imens de to patruljene hadde laget pil og bue, hadde Janne og Alexander heist en grillrist opp i flaggstangen. Men i den risten var det også koblet til en ståltråd som førte til antennen til radioen, noe som gjorde at lederne fikk inn en hel kanal mens de ventet på patruljene.

Etter mye lek og morro, begynte en ny oppgave. De to patruljene skulle tegne av et kart, som Alexander hadde tegnet. Men det var kun en som fikk tegne fra hver patrulje og den personen fikk ikke se på kartet, så de andre medlemmene måtte forklare med bare ord hvordan kartet skulle bli tegnet. Etter kartene ble ferdig fikk patruljene beskjed om å følge kartet og der ville de finne en ny oppgave. Den oppgaven var en kode oppgave. Løste patruljen koden, så ville de finne frem til neste post som var en enda vanskeligere kode, som ingen patruljene greide. Men to gløgge jenter løste den tilslutt i løpet av dagen.

Utpå kvelden ble det teori oppgave og leker. Alle var ganske slitne så det ble fort rolig i hytten og alle sovnet. Igjen var lederne våken, for det skulle være nattmanøver. Så klokken 02:00 ble alle vekket for nattmanøver. De to patruljene skulle konkurere mot hverandre i "capture the flag." Alle var helt med i "gamet" så det var en hard kamp, der ikke var noe nåde. Tilslutt vant den ene patruljen og alle fikk gå tilbake til den varme soveposen sin.

Dag 3, søndagen, begynte med at alle utenom lederne stod opp klokken 08:00... Alle skulle få sove ut etter natten, derfor ble det planlagt frokost kl 10:00, denne ble tatt en stund tidligere... Dagens høydepunkt var at det var gele til frokost, ettersom den ble glemt etter gårsdagen middag.

Guttene skulle rydde sitt rom og jentene sitt, og patruljene fikk i oppgave å vaske diverse andre rom og, men det endte med at Alexander måtte feie over alle rommene ettersom deltagerne ikke hadde gjort god nok jobb, men for å ikke forsinke transporten hjem ytterligere ble de to patruljene sendt av gårde til parkerings plassen der foreldre stod klare for å hente. Janne og Alexander fikk nå vasket hytten uten at noen stormet inn med skitne støvler på.

Turen ble sett på som veldig vellykket fra lederene sin side, og vi tror at alle de andre hadde det svært gøy og lærererikt.

Tusen takk for turen!

Forrige logg   Neste logg

Kommentarer:

Ingen kommentarer
 

Sidefelt:

Snikk snakk

 • Gjest: hvrdan slukke en husbrann
 • Gjest: kuldegrop
 • Gjest: eik
 • Gjest: Hei
 • Gjest: g
 • Gjest: test
 • Gjest: Støtter husbrann
 • Gjest: Hei Anders M.
 • Gjest: heu yoooooooooooo
 • Gjest: Jeg elsker jesus
 • Gjest: ok
 • Gjest: hei
 • Gjest: hei
 • Gjest: hei
 • Gjest: halla
 

Ukens spørsmål

Følger du med på 18. Bergen sin facebook-side?

Ja, selvsagt!:
Nei, jeg fått all informasjon fra mamma og pappa:
Hva er facebook?:
Antall stemmer: 1 | Tidligere avstemninger
 

Nytt på 18bergen.org:

3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Kanomøte
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Terminliste høst 2021
1. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Oppstartsmøte
29. aug.: Alf Johan skrev nyheten Oppstartsmøte
Flere oppdateringer på Aktivitet-siden.
Vis siste kommentarer.
 

Hvem er her nå?

Akkurat nå er det 8 gjester her. Mer info