Ørns aktivitetslogg

Skrevet av

12.12.08 - 14.12.08

Santa Lusia Tur

Fredag, kl 16:50 reiste Ørn/Bever 18. Bergen V-S fra lokalet til Totland for å dra på tur sammen med Hjort fra 1. Fjøsanger.

Fredag 12. desember kl 17:00 dro to biler med 5 glade Beverer og Ørner til Nesstun bussterminal for å møte Hjort fra 1. Fjøsanger. Sammen tok de buss til Totland. Fra busstoppet på Totland tar det knappe kvarteret å gå inn til den lille røde hytten til 1. Fjøsanger. Alle ankom med godt humør etter erfaring fra forrige tur. Janne serverte deltagerne varm risengrynsgrøt rett etter ankomst. Imens spilte deltagerne kort og pratet sammen. Etter alle var gode og mette var det legge tid. Etter alle var i soveposen, så kom Alexander vandrende.

Lørdagen begynte med vekking kl 09:00. Frokost ble spist, og mange nysgjerrige speidere lurte på hva dagen ville bringe. Noen hadde ligget våken en stund natten før, ettersom et rykte ble spredd om at det skulle bli en kjempe nattmanøver første natten når Alexander kom. Etter frokost begynte dagens første økt. Patruljene skulle innom to poster, førstehjelp med Janne og pioneer med Alexander. Etter en god arbeidsøkt, ble det en vellfortjent pause med aking. Etterfulgt av lunch. Etter lunchen ble den praktiske oppgaven utdelt. Deltagerne skulle gjøre seg klar til St. Lucia feiring. Dvs. at guttene måtte lage hatter, og jentene hjalp å lage staver, ettersom de ikke trengte disse "krevende" hattene. Etter mye teiping fortvilelse og stifting, så satt hattene tilslutt på hodet til alle guttene.

Middag ble laget, Mexicansk gryte. Ola passet på at den ikke ble brent i bunnen. Mens Ola rørte iherdig så forberedte Janne og Alexander teori oppgaven som skulle "serveres" etter middag. Middag var det rikelig av og det var bra, ettersom den gjennomsnittlige deltakeren var særdeles sulten. Men ledernes iskalde beregninger førte til minimalt med kastet mat, og maksimalt med mette deltagere.

Patruljene ble sendt på rommene for å løse de 100 knallharde spørsmålene som hadde blitt tidligere brukt i NM. Men til ledernes store overraskelse kom begge gruppene stormene ned i stuen rett etter en knapp halvtime. Ledernes erfaring fra forrige gang var at 60 var veldig knapt for 100 spørsmål, men denne gangen var det stikk motsatt. Uansett, deltagerne viste stor fremgang, ettersom de aller fleste oppgavene var riktig, og det var ikke mer en 1 poeng som skilte de to patruljene fra hverandre på teori oppgaven.

Teori oppgaven krevde sitt, nå var mange trøtt. Heldigvis våknet de opp da Alexander kom frem med faklene som skulle brukes under St. Lucia toget. Alle tok på seg hvit skjorte og stilte opp utenfor hytten med fullt St. Lucia utstyr. Alexander (St. Alexia) gikk i front med den fine lysekronen sin som lyste opp hele Totland. Turen gikk til storvarden, der det ble tatt gruppebilde. Dessverre så sluknet faklene til da (selv om det stod bränntid ca en time på de fine svenska fäcklene våre).

Janne hadde kokt sammen en varm forfriskning som skapte god stemmning. Etter dette var det legge tid, og det var stor uenighet mellom deltakerne om de trodde det ble nattmanøver eller ikke.

Natten gikk og lite skjedde. Noen prøvde å holde seg våken, men sovnet relativt fort. Men så kom Janne og Alexander stormene inn på rommene og vekket alle kl 03:15. De fleste kom seg relativt kjapt ut, ettersom de vet at fort ut betyr fort inn.

Oppgaven var tilsvarende som forrige gang, men denne gangen hadde "leken" den spesielle tittelen "Capture the Mopp." Ettersom en kost og en mopp ble brukt som flagg. Leken gikk relativt raskt, ettersom guttene bet på jentenes relativt defansive, men smarte taktikk.

Kl 09:00 ble det vekking søndag morgen. De fleste var litt trøtt, og ikke helt motivert for å vaske. Men motivasjonen kom med tiden, sånn som den pleier, og hytten ble "gullande rein" på rekord tid. Deltagerne sine vaske kunnskaper hadde økt drastisk siden sist. Janne skrev i hytteboken, og alle skrev navnet sitt før det var å ta bena fatt og vende nesen hjemover.

Turen ble sett på som særdeles vellykket av både deltagerne og lederne. Tusen takk for turen, og tusen takk til foreldrene som stiller opp for å kjøre oss.

Forrige logg   Neste logg

Kommentarer:

Ingen kommentarer
   

Ukens spørsmål

Følger du med på 18. Bergen sin facebook-side?

Ja, selvsagt!:
Nei, jeg fått all informasjon fra mamma og pappa:
Hva er facebook?:
Antall stemmer: 1 | Tidligere avstemninger
 

Nytt på 18bergen.org:

13. sep.: Alf Johan skrev nyheten Speiderhøsten er i gang!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Kanomøte
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Terminliste høst 2021
1. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Oppstartsmøte
Flere oppdateringer på Aktivitet-siden.
Vis siste kommentarer.
 

Hvem er her nå?

Akkurat nå er det 7 gjester her. Mer info