Troppens aktivitetslogg

Skrevet av

2.11.07 - 4.11.07

Tur til Torfinnsheimen

Denne helgens tur av et fellesarrengsjemang mellom 18. Bergen og 1. Fjøsnisser. Tema for turen var andre verdenskrig inkludert effekter :D Bra oppmøte fra begge sider. Totalt 32 speidere klatrer opp til hytten.

Fredag:

Vi leide en buss for oss selv som plukket opp 18. ved Terminus hotell og 1. ved Nesttun. Som standard var Broderne sene. Før vi ankom voss tok vi veien opp til Bulken til en "parkeringsplass" langt opp i hutti heiti. Når vi gikk ut av bussen var deg godt med regn og bekmørke. Vi fomlet oss opp til hytten med Endre i front. Det som var mulig å se i terrenget var opplyst av lyktene. Et langt lysrekke var å se oppover. Etter av vi etablerte oss på hytten skjedde det ikke noe mer enn at vi spiste, snakket og la oss i køyen.

Lørdag

Lørdagen begynte med vekking kl.06:00. Flere var mindre happy med dette, men alle kom seg opp til slutt. Før frokosten var i boks var alle ute for å finne posen fra flydroppet. Folk brukte lang tid på dette. Flere gikk rett forbi posen (brun). Hadde ikke speiderne funnet posen hadde det ikke blitt mye middag. Når maten lå godt i magene hos samtlige var det ut igjen får snike. Forskjellige varianter av sniking og gjemming fulgte de neste timene. Vi avsluttet snikeøkten med en "tysk" kontrollpost hvor speiderne skulle smugle gjennom et antall gjenstander. Flere ble tatt, men de klarte å smugle gjennom en liten gryte (av alle ting), en plastikk flaske, en sleiv og en gryteklut. Lunsj og flere blir desperate på pålegget som begynte å gå tomt. Etter lunsjen var det ut igjen hvor snikingen skulle settes i praksis. Den nærliggende demningen produserte tungtvann og den skulle bombes. Etter at speiderne har fått opplysninger om dette fra tre fallende norske motstands soldater observerte de vaktrutene for de tyske vaktene ved demningen. Det var to objekter som skulle bombes og observeres. Av en eller annen grunn observerte speiderne kun den ene posten. Den andre ble lett observert med kikkert. Middagen fulgte og det ble mørkt. En deilig middag med penner og kjøttsaus. Etter middagen skulle bombingen iverksettes. Speiderne delte seg opp i to for de to objektene. Etter en feilplassering av bomben på objekt en måtte den plasseres på riktig sted. Men dette feilet. Speiderne ble sett av de tyske soldatene. Objekt to ble vellykket bombet av et heldig treff fra en flygende bombe. No var klokken nærmere 00:00 og folk gikk for å legge seg. Klokken 02:00 ble alle vekket av at tyske soldater raidet hytten. Alle klarte å rømme hytten før tyskerne kom, men dessverre ble noen tatt til fange når de gjemte seg. De ble satt til avhør hvor de ble pompet for informasjon om hvorfor de er der. Alle gikk til seng igjen ca. kl 02:30. Samtlige kan melde om stjerneklar himmel.

Søndag:

Det skjedde ikke mye etter at alle ble vekket. Frokost, pakking og nedvasking av hytten fulgte. Dette var den eneste dagen med pent vær. Skyfri himmel. Etter en rekordrask pakking av bussen var den av gårde til Bergen med en gjeng sovende speidere.

 

(BTW: Vi var før Fjøsnissene med å publisere loggen)

Forrige logg   Neste logg

Kommentarer:

Ingen kommentarer
   

Ukens spørsmål

Følger du med på 18. Bergen sin facebook-side?

Ja, selvsagt!:
Nei, jeg fått all informasjon fra mamma og pappa:
Hva er facebook?:
Antall stemmer: 1 | Tidligere avstemninger
 

Nytt på 18bergen.org:

13. sep.: Alf Johan skrev nyheten Speiderhøsten er i gang!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Kanomøte
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Terminliste høst 2021
1. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Oppstartsmøte
Flere oppdateringer på Aktivitet-siden.
Vis siste kommentarer.
 

Hvem er her nå?

Akkurat nå er det 8 gjester her. Mer info