Troppens aktivitetslogg

Skrevet av

9.5.08 - 12.5.08

Pinseleir

Så var nok en pinseleir over. Det virker som om alle har hatt det flott og koste seg. Det var sol og pent vær så å si hele tiden. Patruljene som deltok var Bever, Ørn, Hjort og Falk.

Avreise for de aller fleste var på fredagen kl. 17.00 fra Lokalet. Her fordelte vi utstyr og kanoer og alle kom seg vel av gårde etter en stund. Vel fremme på Gåssand hadde alle patruljene allerede padlet inn da troppsledelsen ankom. Med all sin bagasje – og det var mye – innså ledelsen at spreke speidere måtte padle tilbake for å plukke dette og lederne opp. Vel fremme ved indre Rødlievann satte alle opp leirene sine og nøt resten av denne flotte dagen.

Lørdag kl. 11.00 var den offisielle åpningen med flaggheis og sang. Men allerede kl. 05.00 hadde Bever fått det for seg at de skulle padle i kano. En noe søvnig troppsleder våknet og konstaterte at det faktisk virket fristende med en kanotur i den trolske stemningen med «alvedans» på vannet, og Bever hadde en flott morgentur på vannet med soloppgang.

Etter åpningen fikk speiderne tildelt den praktiske oppgaven. Troppsledelsen hadde vært i det kreative hjørne da de planla denne oppgaven og resultatet ble derfor «pimp my kano». En speiderversjon av MTV serien «pimp my ride», der opplegget for speidernes del var å bygge om og friske opp de ellers litt slitte og fargerike kanoene våre. Ved hjelp av tau, trær og mye fantasi ble resultatene meget imponerende. Både veltesikre og gondol-lignende kanoer ble laget. Enkelte hadde liggeplasser, telt og egne ror. Alle bidragene fra de fire patruljene var meget gode og alle leverte flott arbeid.

Matlagningskonkurransen var det neste på programmet og i år var temaet «indisk mat». Det ble servert mye spennende og ikke minst god mat, og dommerne CF og Håkon kunne konstantere, mens de bokstavelig talt rullet ned Bever-toppen, at det ikke er noe i veien med matlagingsferdighetene. Underholdningen var noe varierende, men vi kan nevne Gandhi skuespill og en historie om matens opprinnelse. Etter dette var det frivillig leirbål og god natt.

Søndag var det flaggheis kl 09.00 og O-løp like etter. Her leverte alle speiderne flotte resultater, selv om stemningen for O-løp alltid er litt laber(?) Etter dette var det en kort lunsj før volleyball mot 1. Fjøsanger sto for tur. Her kom et sammensatt jentelag «Hjort/Falk» videre til sluttspillet, mens både Bever og Ørn røk relativt tidlig ut. Lederne fikk også en kamp mot hverandre og denne ble meget jevn. Etter 1-1 i set, vant Fjøsanger knepent det tredje settet og fikk revansjert det noe bitre tapet i fjor.

Tilbake i leiren igjen var det tid for bading og enkeltmannsmanøver. Postene i år var pioner/knuter, førstehjelp, naturkjennskap og «pilkasting på ballonger».

Kl 20.30 var det tid for leirbål. Her ble det mye sang med bevegelser, sketsjer, en noe spesiell «slå på hånd» lek som resulterte i blåmerker, som til tilskuernes begeistring ble større og større, og til slutt en «putte-så-mye-dopapir-i-Håkon-sin-munn-så-mulig»-lek. Den gamle troppsrekorden på 42 tørk i munnen ble knust med hele 58 tørk. Ja, Håkon klarte 100 tørk i munnen på en gang! Størrelsen på tørkene, for de som måtte lure, er standard Lambi.

Etter enda mer sang og bevegelser var det tid for «fjernroping». Dette gikk ut på at 1. Fjøsanger, som er på den andre siden av vannet (ganske langt borte), skulle rope – og vi skulle svare i kor. Etter dette var det rett i soveposen, og vi avsluttet det vellykkede leirbålet…

Men ledelsen hadde skumle planer og nattmanøver var det neste på programmet. Denne gikk i korte trekk ut på å fange en gal forsker, få en kode, møte Fjøsanger-speiderne ved en bro, sette sammen de to arkene de hadde fått og åpne en portal med hjelp av denne. Dette høres kanskje ikke så vanskelig ut, men med hvertfall ti ledere snikende rund i buskene med den hensikt å prøve å hindre dette så er det ikke så lett. Men etter en stund fikk de det til. Så var det endelig sovepose-tid.

Neste morgen var det lov å sove 30 minutter ekstra og flaggheis var derfor kl. 09.30. Etter dette var det kanopadling-konkurranse der Ørn vant. Så ryddet vi leiren og avsluttet 12.30 på lederhalvøyen. Der ble det delt ut premier for o-løpet, enkeltmannsmanøver og beste patrulje.

Så bar det hjem i kanoer og til fots.

Takk for en strålende pinseleir.

Forrige logg   Neste logg

Kommentarer:

Ingen kommentarer
   

Ukens spørsmål

Følger du med på 18. Bergen sin facebook-side?

Ja, selvsagt!:
Nei, jeg fått all informasjon fra mamma og pappa:
Hva er facebook?:
Antall stemmer: 1 | Tidligere avstemninger
 

Nytt på 18bergen.org:

13. sep.: Alf Johan skrev nyheten Speiderhøsten er i gang!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Kanomøte
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Terminliste høst 2021
1. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Oppstartsmøte
Flere oppdateringer på Aktivitet-siden.
Vis siste kommentarer.
 

Hvem er her nå?

Akkurat nå er det 7 gjester her. Mer info