Troppens aktivitetslogg

Skrevet av

11.8.10 - 15.8.10

Sommertur med kano

Onsdag 11.august stilte 15 speidere opp på Halhjem etter en speiderfri sommer. Alle gledet seg til å endelig komme igang!

 

Alle kom i godt humør ombord på fergen til Tysnes 11.35  og var forventningsfulle på hva langhelgen kom til å bringe. Ingen ante at de skulle få lov til å sove i hytte og nøst hele oppholdet. Gjett om de ble glad! Guttene ble innlosjert i nøstet og jentene i hytten. Magnus valgte å sove i gapahuk ute i hengekøyen. 

Det ble lunsj med en gang alle kom ut og resten av dagen ble brukt til å spille volleyball, noen badet, fisking og andre bare løp rundt. Utover ettermiddagen kom regnbygene, men det stoppet ikke speiderne fra å være i godt humør. De fant andre ting å gjøre, som å spille monopol og fantasy (et spill).

Til middag dekket vi opp til alle 15 i nøstet og spiste gode sommerkoteletter og selvfølgelig pølser. Stearinlys var tent på alle kanter og mørke senket seg. Grillen blir brukt som bål utover kvelden siden alt annet var vått.

 

Neste dag ble alle ble vekket klokken 9 og frokosten ble servert halv ti. Allerede på morgenen var værutsiktende bra, med strålende sol og ikke så kaldt. 

Vi klarte å være klar i kanoene til halv tolv og begynte ferden over de tre vannene. Vi hadde planlagt at turen skulle være en kosetur, ingen stress bare nyte naturen. Og det klarte vi uten større problemer! 

Vi padlet i et par timer og hadde masse vannkriger underveis. Alle hadde fått kurs før vi begynte i hvordan man skal padle og hvilke rolle man har i kanoen. 

Rundt halv ett fant vi en fin øy som vi gikk i land i. Der badet vi og spiste lunsj. Flere prøvde å snurre rundt med kajakkene (vi hadde tre med oss) og alle klarte det som prøvde. 

Rundt fem var vi tilbake igjen der vi startet, og Alf Johan og jeg hadde tatt med fire stormkjøkken og vi delte de inn i fire grupper. Det ble Matlagingskonkurranse med viltgryte og ris. Vinneren var: Elisabeth, Christopher, Olav og Bendik. Begrunnelsen var at de hadde best smak og konsistens og klarte risen best av alle! 

Bålpannen ble tent senere på kvelden da vi var tilbake igjen på hytten og gitarspill fra Alf Johan og boller og kakao fra Cecilie ble servert. 

Tror alle var enige at det var en veldig vellykket padletur og alle vi gjerne gjøre det igjen!

Fredagen startet med regn. Alle var glade for at vi bodde på hytte, for der stopper ikke regn oss like mye. De fleste samlet seg i den ene stuen og spilte spill, mens lederne satt og nøt kaffen og frokosten lenge. Utover ettermiddagen lettet bygene og vi startet en konkurranse. Den gikk ut på at de ble delt inn i fire grupper og hver gruppe skulle lage et kunstverk fra naturen og fortelle historien til dette kunstverket. Det ble både det ene og det andre som ble laget og da alle var ferdige med å presentere hadde vi nesten hørt hele verdens historien. 

Da været lettet dro vi tilbake igjen vannene og hadde orienteringsløp med kano. Alle padlet med noen de ikke hadde padlet med før, så både nytt og spennende. De første brukte rundt to timer og de siste kom inn brukte rundt tre timer. Maten stod klar til servering da vi kom tilbake igjen til hytten og kvelden var fyllt med kos.

Neste dag skinte solen igjen og det var varmt, vi tok de to båtene vi hadde og dro ut til en holme ikke så langt unna. Tre stk padlet fram og tilbake, sprekt gjort! På holmen ble det bading og lunsj. Alle var fornøyde med at brennmanetene hadde forsvunnet. Om kvelden ble det tur til den høyeste fjelltoppen på Tysnes, Tysnessåta. Alle guttene + lederne var med. Jentene ble igjen og lagde brownies og spilte spill. Det var en flott tur opp på fjellet og været holdt en behagelig temperatur hele veien.

Søndag pakket og vasket vi ut og dro tilbake med fergen. Alle var stor fornøyde over turen. Hytteeierne var strålende fornøyd at det hadde gått så bra! 

Forrige logg   Neste logg

Kommentarer:

Ingen kommentarer
 

Sidefelt:

Snikk snakk

 • Gjest: hvrdan slukke en husbrann
 • Gjest: kuldegrop
 • Gjest: eik
 • Gjest: Hei
 • Gjest: g
 • Gjest: test
 • Gjest: Støtter husbrann
 • Gjest: Hei Anders M.
 • Gjest: heu yoooooooooooo
 • Gjest: Jeg elsker jesus
 • Gjest: ok
 • Gjest: hei
 • Gjest: hei
 • Gjest: hei
 • Gjest: halla
 

Ukens spørsmål

Følger du med på 18. Bergen sin facebook-side?

Ja, selvsagt!:
Nei, jeg fått all informasjon fra mamma og pappa:
Hva er facebook?:
Antall stemmer: 1 | Tidligere avstemninger
 

Nytt på 18bergen.org:

3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Kanomøte
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Terminliste høst 2021
1. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Oppstartsmøte
29. aug.: Alf Johan skrev nyheten Oppstartsmøte
Flere oppdateringer på Aktivitet-siden.
Vis siste kommentarer.
 

Hvem er her nå?

Akkurat nå er det 11 gjester her. Mer info