Troppens aktivitetslogg

Skrevet av

17.10.14 - 19.10.14

Troppstur

Fredag 17. oktober var en hel masse eventyrlystne speidere klare for årets mest spennende tur. De ante ikke hva de hadde i vente...

En mørk fredags aften dukket en buss stappfull med forventningsfulle speidere opp i mørket ved Hodnaberg (ved Hamlagrøvatnet (i nærheten av Voss)). Speiderne skulle begi seg opp i vossafjellene, og skulle bo på den sagnomsuste hytten Torfinnsheim. Marsjen opp var lang, hard og ikke minst mørk. Seint, seint på kvelden kom speiderne frem, og til sin store glede og overraskelse fant de ut at de ikke var aleine på hytten. De skulle nemlig få gleden av å bo sammen med en hyggelig gjeng med jegere. Vi ble dermed 63 stykker på en hytte beregnet for 28, med madrasser til noe over 30. Med andre ord fikk speiderne opprettet skikkelig nærkontakt med hverandre. Rett før leggetid fikk speiderne vite, at dette slett ikke var en vanlig tur, men en tidsreise tilbake til 1944. Speiderne skulle kjempe for folk og fedreland som motstandsfolk.

Dagen etter måtte speiderne stå opp allerede klokken 05:00 for å motta forsyninger fra England. Disse forsyningene ble sluppet fra fly, og speiderne fikk oppgitt koordinatene der forsyningene skulle slippes. Selvfølgelig bommet pilotene og speiderne måtte gå til nye koordinater for å få tak i forsyningene. Etter frokost begynte opplæringen. Speiderne skulle i løpet av noen timer bli forvandlet til rutinerte motstandsmenn (og kvinner). Øvelsene var harde, og inkluderte blant annet intervaller med tung sekk, diverse styrketrening, kamuflasje og fjøsnissenes hat-trening.

Da det endelig var pause og lunsj fikk speiderne en nødmelding via radiosambandet. En gjeng motstandsfolk hadde blitt oppdaget og angrepet av tyske soldater, og de trengte umiddelbar hjelp. Med seg hadde de hemmelige dokumenter stjålet fra tyskerne. Da speiderne hadde sneket seg frem til motstandsfolkene, var det dessverre for seint. Deres liv stod ikke til å redde. Heldigvis fikk speiderne tak i de hemmelige dokumentene. De skulle avdekke noe svært urovekkende.

Dokumentene avdekket at tyskerne ved demningen til Torfinnsvannet produserte tungtvann til bruk i deres atomprogram. Speiderne skjønte raskt at de måtte stoppe produksjonen og begynte med en gang å planlegge en sabotasjeaksjon. Det ville ikke bli lett, for demningen var tungt bevoktet av svært avskrekkende tyske soldater. Etter middagen var speiderne klare for det store kuppet. Angrepet var ikke lett, men ved hjelp av kløkt, mot og ikke minst god opplæring greide speiderne å komme seg forbi de tyske vaktene og plante eksplosivene på demningen og på selve fabrikken. Sabotasjemålene ble sprengt til himmels, og den tyske garnisonen begynte umiddelbart å evakuere. En stor seier for motstandsbevegelsen!

Dagen etter startet rolig, men det forandret seg brått da speiderne fikk melding om at et RAF transport-fly hadde blitt skutt ned av tyske jagerfly. Mannskapet overlevde styrten, men tyske alpejegere var på vei mot flyvraket for å ta de engelske flygerne. Speiderne måtte skynde seg opp å hjelpe de skadde pilotene unna. Dessverre ble det kluss med koordinatene, og speiderne gikk en enorm omvei. Dette førte til at speiderne kun greide å redde to av de seks ombord det engelske flyet.

Etter at de to overlevende var brakt i hus, reiste speiderne vemodig tilbake til 2014. Det skulle pakkes og vaskes ut av hytten. etter en bratt og glatt tur ned til parkeringsplassen, fikk speiderne endelig kommet seg ombord i bussen hjem. De glade lederne visste at turen var en suksess, da de merket at støynivået på turen hjem var betydelig lavere enn på turen til.

Takk for en fantastisk tur!!! 

P.S. Dette blir med all sannsynlighet ikke siste gang Torfinnsheimen kaller...

Forrige logg   Neste logg

Kommentarer:

Ingen kommentarer
   

Ukens spørsmål

Følger du med på 18. Bergen sin facebook-side?

Ja, selvsagt!:
Nei, jeg fått all informasjon fra mamma og pappa:
Hva er facebook?:
Antall stemmer: 1 | Tidligere avstemninger
 

Nytt på 18bergen.org:

13. sep.: Alf Johan skrev nyheten Speiderhøsten er i gang!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Kanomøte
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Terminliste høst 2021
1. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Oppstartsmøte
Flere oppdateringer på Aktivitet-siden.
Vis siste kommentarer.
 

Hvem er her nå?

Akkurat nå er det 4 gjester her. Mer info