Troppens aktivitetslogg

Skrevet av

27.6.15 - 4.7.15

KRETSLEIR!

Denne kretsleiren ble historisk, for 18. Bergen har aldri hatt så mye påvirkning på planlegging og gjennomføring av en kretsleir før. Vi hadde leirsjef + 6 personer i staben, bl.a. hele infoetaten, halve forsyningsetaten og halve beredskapsetaten.

På forhånd hadde roverlagene til 1. Fjøsanger og 18. Bergen testet leirområdet, preøvespist seg gjennom leirmenyen, og de hadde laget flere reklamefilmer for å promotere leiren. Se lenke til den lengste av filmene nedenfor.

Nedenfor er mine rapporter som ble skrevet på kretsleiren i sene kveldstimer etter dagens gjøremål som leirsjef var unnagjort. Du finner store mengder flotte bilder + mye mer informasjon og leiraviser på www.kretsleir.no og leirens facebookside.

Lenke til promoteringsfilm.

Rapport nr. 1:

Fredag kveld er hele leirstaben godt etablert på Ænes og gleder seg til å ta i mot storinnrykket lørdag formiddag. De første speidergruppene er også allerede ankommet og i gang med å etablere sine leirområder. Alt er i rute og stemningen er god. Området er nydelig og svært godt egnet for leir. Vi har nytt en fantastisk solnedgang over Hardangerfjorden, som du kan se på leirens facebookside. Der legges det også løpende ut bilder fra leiren.

Rapport nr. 2:

Da har det allerede gått to dager av leiren. Første dag, lørdangen, var det sol og varmt. Første dag med shorts, sandaler og solbriller for noen av oss denne sommeren. Innrykket gikk flott, og hele troppen fikk etablert seg i teltene. Etter ankomst gikk tiden med til bygging av leir frem til åpningsleirbålet. På leirbålet var det bl.a. kokkeshow med tidligere gruppeleder i 18. Bergen, Fredrik Hald. Da natten kom var det flere av våre yngste speidere som valgte å sove under åpen himmel.

I dag (søndag) våknet vi opp til noe mer overskyet vær. På ettermiddagen, rundt kl. 18.00 kom det en regnbyge som varte et par timer, men uten at det på noen måte fikk ødelegge den gode stemningen. Programmet søndag var Scouts Own (speidergudstjeneste). Den ble ledet av prosten fra Sunnhordland prosti, samt speidere fra Ulriken speidergruppe. Det ble en svært stemningsfull samling. Prosten smilte fra øre til øre og var over seg av begeistring for det han fikk være med på. For øvrig har speidergruppene brukt dagen til å bygge videre på leirområdene sine. 18. Bergen har bl.a. fått opp et fint langbord til alle speiderne, samt en skigard rundt hele leirområdet sitt.

18. Bergen har ansvaret for alt informasjonsarbeidet på leiren. Våre infomedarbeidere var 1 dag forsinket til leiren pga. bryllupet til en god speidervenn. De ankom søndag, og startet da umiddelbart arbeidet med å få laget første nummer av leiravisen til mandagen. I tillegg lover de mye nytt på www.kretsleir.no. Så det er bare å følge med for dere som er hjemme!

Rapport nr. 3:

Det var spådd en overskyet mandag med litt regn innimellom, og det ble det. Været lettet i 13-tiden. Dagens aktivitet var å lage langbuer med bruk av forsvarets treski. Jobben var utfordrende, og noen spikket for mye. Men mange fikk også laget seg gode buer og piler. Til middag var det deilig laks. Etter middag har mange tropper hatt egne troppsleirbål.

Nå er det mange som er spente på haiken, som starter i morgen. Da skal speiderne gå patruljevis opp på fjellet og overnatte i gapahuk eler under åpen himmel. Da er det greit å tenke på at det er meldt sol og sommer de neste tre dagene!

Følg med på kretsleir.no for bilder og oppdateringer underveis.

Rapport nr. 4:

Værgudene viste seg til oss fra sin beste side i dag da vi sto opp til blå himmel og sol. Speiderne pakket sekkene og gikk ut på haik patruljevis i tidsrommet mellom frokost og lunsj. Haiken er kombinert med et hemmelig oppdrag som alle patruljene må løse. Det så ut til at de aller fleste speiderne så frem til oppdraget med stor glede og iver. I skogen på vei opp mot fjellet ventet agenter i hvit skjorte og sorte dresser som lette etter en klump med "ulurium" som hver patrulje fikk med seg på turen.

Alle patruljene kom trygt frem til overnattingsstedet på ca. 580 meters høyde, der de slo opp gapahuk til å overnatte i.

Mens speiderne koste seg på haiken, hadde lederne utflukt til Rosendal. Programmet var først omvisning og bespisning på Baroniet. Deretter ventet foredrag med polfarer og tidligere speider Børge Ousland.

I morgen rykker 250 småspeidere inn i leiren, og vi blir da fulltallig.

----

Etter dette ble det ikke skrevet noen flere rapporter fra kretsleiren. Men de siste dagene kan kort oppsummeres med at:

- Det stort sett var veldig pent og varmt vær

- Speidere hadde tre aktivitetsøkter dagene etter haiken, hhv. primitiv matlaging, nevenyttighet (pynteknute i tau) og kanopadling i den fantastiske Æneselven.

- Fredagen ble det markedsdag der alle speiderne var utkledd som i Ville Vesten. Populært! Valutaen var Ænesdollar med bilde av leirsjefen på.

- På avslutningsleirbålet kom bergensrapperne Kløver og SkarreR og pakket sammen det hele, til stor overraskelse og jubel blant de tilstedeværende 1100 speiderne.

Alt i alt må vi si at leiren ble det den skulle være - en fantastisk opplevelse for alle oss som var med. Den følelsen!

Forrige logg   Neste logg

Kommentarer:

Ingen kommentarer
   

Ukens spørsmål

Følger du med på 18. Bergen sin facebook-side?

Ja, selvsagt!:
Nei, jeg fått all informasjon fra mamma og pappa:
Hva er facebook?:
Antall stemmer: 1 | Tidligere avstemninger
 

Nytt på 18bergen.org:

13. sep.: Alf Johan skrev nyheten Speiderhøsten er i gang!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Kanomøte
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Terminliste høst 2021
1. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Oppstartsmøte
Flere oppdateringer på Aktivitet-siden.
Vis siste kommentarer.
 

Hvem er her nå?

Akkurat nå er det 37 gjester her. Mer info