Troppens aktivitetslogg

Skrevet av

10.11.16

Gruppeting / Årsmøte

Protokoll fra gruppeting

Dato: 10.nov 2016

Sted: Speiderlokalet, Starefossen Gård

Tilstede: Bendik, Elisabeth, Ole Kristian, Sofie, Sivert, Victor, Alf Johan, Angelica, Birgitte, Mathias, Susanne, Eirik, Magnus, Benjamin, Ulrik, Aksel og Christian.

1. Konstituering

Innkalling er sendt ut til alle gruppens ledere og rovere, i tillegg til førerpatruljen og alle speidere i tropp over 12 år. Innkalling sendt ut pr. mail og på nettsiden.

Ordstyrer – Susanne Grønner

Referent – Christian Vedeler

2. Årsmelding

Året som har gått

2015 er forbi, og 18.bergen speidergruppe har atter engang fullført mange flotte aktiviteter. Vi startet fjoråret med 58 speidere og endte året med 65 speidere. Dette er kjempeflott, og vi er stolte av at vi øker i antall hvert år som går.

18.bergen fokuserer på å gi en trygg læringsarena for speiderne, hvor fokuset er å gjøre speiderne ansvarsbevisste og utvikle de til å bli gode medmennesker. Vi jobber også mye med å få speiderne til å skaffe seg nye ferdigheter, innenfor kreativitet, førstehjelp, friluftsliv og samfunnsansvar.

Etter 10 år som gruppeleder, ga Alf Johan Knag stafettpinnen videre til Susanne Grønner. Alf Johan fortsetter som småspeiderleder, noe vi i 18. er veldig glad for. Han har vært en fantastisk ressurs, og veileder de årene han har ledet gruppen. Gruppen har vokst gradvis under hans ledelse, og Susanne håper å kunne fortsette dette.

Medlemmer

Alder

Antall

7 – 13 år

34

14 – 17 år

15

18 – 25 år

13

Totalt

62

 

Flokken

Flokken ledes av Alf Johan Knag, med god hjelp fra Espen Opedal. Flokken består av 18 gutter og jenter i alderen 8-10 år. Hver torsdag møtes spente småspeidere på lokalet og er klare for nye utfordringer. Alle møtene tilbringes ute, og stort sett løpes det om kapp til toppen av Fløien, hvor de får lære nye ferdigheter og ta vare på naturen. Om vinteren akes det fort nedover svingene, for å prøve og få tid til flest mulig turer. De som er i overgangen mellom flokk og tropp, får mulighet til å være aspiranter i et halvt år for å bli varme i trøyen før de blir med storspeiderne.

Troppen

Troppen ledes av Helene Knag, i godt samarbeid med Peter Frønsdal, Sivert Løvaas og Bendik Løvaas. Vi har 3 patruljer, Bever, Ørn og Falk. Bever og Ørn er rene guttepatruljer og Falk er jenter.

  • Mathias Skrede er patruljefører og Håvard Husebø er patruljeassistent i Bever.
  • Johannes Bakkebø er patruljefører og Anders Florvåg er patruljeassistent i Ørn.
  • Birgitte Vedeler er patruljefører og Julie Seim er patruljeassistent i Falk

 

Alle patruljene har mellom 8-10 medlemmer, og driver med mye aktivitet i løpet av året. Tre torsdager i måneden er det patruljemøte, og en torsdag i måneden har troppsledelsen ansvar for å gjennomføre møte. Hver måned har det vært et tema som patruljene jobber mot, og når de er ferdig med tema har de fullført merkekrav.            

Troppen har flere turer i løpet av året. Pinseleiren er en tradisjonell tur, vi har hvert eneste år. Da drar hele troppen inn til leirstedet vårt på Gåssand, og tilbringer flotte dager ved sjøen. Vi padler, og har orienteringsløp og vi bader og har bålkos. Flokken kommer fra lørdag til søndag og får prøve å være en del av troppen.

Vinterturen har blitt et fast innslag på våren, hvor vi drar til Solstølen eller Hallingskeid. På vinterturen er det både akekonkurranse ved hjelp av søppelsekker og hoppkonkurranser. Det spises god mat og fortelles mange sprøe historier. Nye vennskap blomstrer på slike turer.

Robin Hood tur

I høst ble Robin Hood tur 2.0 arrangert sammen med 1. Fjøsanger. Turen tok sted i bøkeskogen på Lindås. 10 18.speidere deltok på denne turen, og her var det innslag fra Lille John, Marion og selveste Robin Hood. Gi til de fattige og stjele fra det rike var målet, og det ble fullført. Robin Hood 2.0 ble like vellykket som den første turen for 6 år siden.

Roveraktiviteter

18.bergen har også et eget roverlag, som heter Røverne. De har sine egne konkurranser og aktiviteter i løpet av året. En av de store arrangementene som arrangeres av Roverombudet er RoverRebusRally. Her deltok vi med en bil, og Røverne kom på 5.plass. RoverRebusRally er en konkurranse hvor alle lagene deltar med biler og kjører rundt å løser rebuser og andre oppgaver. Andre roveraktiviteter 18. har deltatt på i løpet av året er bowling, quiz og Iscout. Roverne jobber også med å gjennomføre egne merker for rovere og reise på roverturer. De møtes hver torsdag på speiderlokalet og gjør mye sprell.

Kretsleir på Ænes

I sommer var vi 34 speidere på kretsleir i Ænes, Rosendal. Det var en uke fullt med sol og varme, og mye gøy! Temperaturene var oppi 30 C, og det ble gjennomførte aktiviteter som kanopadling, primitiv matlaging og nevenyttighet. Iskrem ble spist av alle og enhver i kiosken og det gikk tomt flere ganger. Hver dag ble det en dukkert i elven og i fjorden. 18.bergen stilte med kjent stil på markedsdagen med hårvask og kasino. Som alltid hadde vi lang kø utenfor området vårt.

Flere 18. speidere var en del av staben, både i vakt, info, mat og selveste leirsjefen. Speiderne som var med, fikk en leir de sent vil glemme og alle mann gleder seg til landsleir 2017 i Bodø!

Jamboree i Japan

Fire speidere, Victor, Thea, Tiril og Helene, var heldige å få reise til Japan på verdensjamboree! Over 30.000 speidere fra rundt om hele verden var samlet i to uker i Japan. Dette var en minnerik og opplevelsesfull reise for våre speidere. De fikk besøkt mange spennende og historiske steder. Thea deltok som eneste norske deltaker i duathon på jamboreen i Japan. Øvelsene var 100m svømming og 1000m løping. Det var 200 deltakere av begge kjønn fra hele verden, og Thea vant like godt hele greien!

Bymanøver

Hvert år arrangerers Bymanøver i samarbeid med KFUK-KFUM. Vi stilte med to patruljer, samt småspeiderne. På bymanøveren blir speideren testet i aktiviteter som førstehjelp, nevenyttighet og orientering. Rundt 40 patruljer fra rundt om i Bergen deltar på denne konkurransen. Resultatlisten ble som følger:

  • Falk kom på 3.plass
  • Ørn på 11.plass
  • Småspeiderne kom på 12.plass i sin løype.

Lederkurs

PeffACT

Et av 18.bergens stolteste prosjekter er PeffACT, som er et lederkurs på et år for patruljeførerne og patruljeassistentene og er i samarbeid med 1.fjøsanger speidergruppe. Hvert å deltar ca 12-15 peffer og asser på dette kurset. Dette er et kurs som skal fremme medbestemmelse og ansvar, og lære peffene og assene opp i hvordan de kan formidle sin kunnskap til speiderne sine. Det er også et kurs hvor peffene og assene tilegner seg ny kunnskap, hvor roverne er de som er ansvarlige for å gjennomføre kurset. PeffACT er med på at både rovere og peffer har muligheten til å vokse og utvikle nye ferdigheter.

ELFUL

De siste årene har vi sendt to-tre ledere/rovere på Hordalandkrins sitt lederkurs «Ett-årig-lederkurs for unge ledere». Her tilegner lederne våre seg ny kunnskap, i tillegg får de fullført grunntreningen til Norges Speiderforbund. Året 2014/2015 deltok Helene, Peter og Magnus på kurset, og Susanne var en av kursholderne. Hele kurset ble avsluttet med en ukes tur i Sveits. Skoleåret 2015/2016 deltar Ole Christian, Victor og Sivert på kurset. Etter endt kurs har deltakerne fått en dypere forståelse av hva ledelse er og hvordan best formidle kunnskap.

Sosiale mediaer

18.bergen har fått seg facebook-side! Her oppdateres det om turer og andre arrangement. Vi har rundt 70 følgere, og målet er å nå ut til flere. Vi ønsker å formidle det som er kjekt med speiderne, slik at flere ønsker å være en del av det fantastiske fellesskapet.

 

3. Regnskap 2014 – godkjent

4. Budsjett 2015 – godkjent

5. Kontingent – Vi beholder kontingenten uforandret.

6. Nord 2017

Det ble bestemt at alle speiderne får dekket 2000kr av reisen til landsleiren i Bodø.

Alle rovere og ledere får dekket hele reisen sin. 

6. Valg

Gruppeassistent: Elisabeth Lycke Grønner 2år

Regnskapsfører: Susanne Grønner 1 år

Revisor: Ragnar Pettersen 1 år

Hytteansvarlig: Bendik Olsen Løvaas 1år

Kretsting delegater: Rovere, peffer og asser velges når det nærmer seg. 

Følgende ble ikke valgt av gruppetinget, men har påtatt seg verv i gruppen, i utgangspunktet for 1 år:

Troppsleder: Victør Møller Hansen

Ustyrsansvarlig: Ole Kristian Paasche

Troppsassistenter: Peter Frønsdal, Ole Kristian Paasche, Sivert Løvaas og Bendik Løvaas

Roverlagsleder: Peter Frønsdal

Småspeiderleder: Alf Johan Knag

 

7. Avslutning:

Bendik Olsen Løvaas fikk utdelt æreskniv for sin innsats med speiderhytten vår Heimtun og godt arbeid som utstyrsansvarlig. 

Christian Vedeler                            Susanne Grønner

Forrige logg   Neste logg

Kommentarer:

Ingen kommentarer
   

Ukens spørsmål

Følger du med på 18. Bergen sin facebook-side?

Ja, selvsagt!:
Nei, jeg fått all informasjon fra mamma og pappa:
Hva er facebook?:
Antall stemmer: 1 | Tidligere avstemninger
 

Nytt på 18bergen.org:

13. sep.: Alf Johan skrev nyheten Speiderhøsten er i gang!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Bli med!
3. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Kanomøte
3. sep.: Alf Johan skrev nyheten Terminliste høst 2021
1. sep.: Alf Johan opprettet hendelsen Oppstartsmøte
Flere oppdateringer på Aktivitet-siden.
Vis siste kommentarer.
 

Hvem er her nå?

Akkurat nå er det 10 gjester her. Mer info